به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)؛ حسینعلی رمرودی افزود: با هدف تحقق ارتقای تولید و استمرار برنامه های امنیت غذایی از ابتدای سالجاری با سرمایهگذاری بیش از سه هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال عملیات آب و خاکی در سطح اراضی ذکر شده سیستان و بلوچستان آغاز شد.
وی عمده عملیات فنی و مهندسی در حوزه آب و خاک این مدیریت را شامل، اجرای سیستمهای نوین آبیاری، مرمت و بازسازی قنوات، ساخت و مرمت جادههای بین مزارع کشاورزان و انتقال آب لوله برشمرد.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: اجرای این عملیات آب و خاکی موجب کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب و افزایش بهرهوری آب در بخش کشاورزی استان را فراهم کرده است.
اهمیت خاک به عنوان سرمایه ملی اگر بیشتر از آب و هوا نباشد کمتر از آن ها نیست، آب و خاک منابع پایه تولید در بخش کشاورزی هستند که بدون آنها تولید در این بخش امکانپذیر نخواهد بود.
کمبود آب یکی از عوامل محدود کننده اصلی توسعه فعالیت های اقتصادی در دهه های اخیر و آینده به شمار می رود.
کشور ایران در یکی از خشک ترین مناطق جهان قرار گرفته است و استان سیستان و بلوچستان نیز به عنوان پهناورترین استان کشور با مساحتی بیش از ۱۸۷ هزار و ۵۰۲ کیلومتر مربع با متوسط بارش نرمال سالیانه ۱۰۳ میلی متر و دارا بودن ۴۰۰ هزار هکتار اراضی با قابلیت کشت از نظر اقلیمی در گروه خشک و فراخشک قرار دارد.
از آنجایی که کشاورزی شغل و معیشت قالب مردم ساکن در این استان محسوب می شود، استفاده صحیح و بهینه از منابع پایه آب و خاک ضرورت انکار ناپذیر است به همین سبب در برنامه ریزی ها اعم از ذخیره، انتقال، توزیع و مصرف آب در بخش کشاورزی باید کاملا هوشمندانه عمل شود.
از منظر کارشناسان؛ حفاظت از منابع آبی و اعمال مدیریت صحیح در بهره برداری از منابع در بخش کشاورزی استان از اهمیت ویژه ای برخوردار است به طوری که در چنین شرایطی تنها راهکار برای حل این مشکل بهره گیری موثر و بهینه از منابع محدود آب و بهبود بهره وری در این بخش خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید