×
×

استاندار: نیمی از خاویار کشور در مازندران تولید می‌شود

  • کد نوشته: 494015
  • ۱۹ مهر ، ۱۴۰۳
  • ۰
  • استاندار مازندران گفت: بیش از ۵۰ درصد فراوردهای شیلاتی و همچنین خاویار کشور با برنامه ریزی اصولی دولتمردان و بخش خصوصی در این استان تولید می‌شود.
    استاندار: نیمی از خاویار کشور در مازندران تولید می‌شود
  • به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)؛ یوسف نوری در آیین بهره برداری از ماهیان استخوانی دریای خزر در لاریم جویبار اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مازندران و نیروی انسانی توانمند این خطه از شمال در بخش تولید آبزی پروری به دستاوردهای خوبی رسیده است.

    وی گفت: در این استان زنجیره پرورش، افزایش ذخایر راهبردی به همراه افزایش صادرات به درستی انجام می شود که این امر ضمن اشتغال آفرینی در امنیت غذایی کشور نقش آفرین است.

    استاندار مازندران با اشاره به این که رهاسازی ماهیان استخوانی در رودخانه های این استان به خوبی انجام می شود، اظهار کرد: اگر بخواهیم به آینده شغلی در این صنعت امید وار باشیم افزایش ذخایر راهبردی باید در دستور کار باشد.

    نوری ادامه داد: عملکرد تعاونی ها در شیلات می تواند برای بخش های دیگر یک مبنا باشد و این امر در به کارگیری همه ظرفیت ها در جهت افزایش تولید اثر بخش است.

    وی ادامه داد: تجربه تولیدی در این استان نشان داد که هر چه برای مازندران سرمایه گذاری شود آورده اقتصادی آن چند برابر بیشتر خواهد شد.

    این مقام مسوول تصریح کرد: رفع مشکلات صیادان از برنامه های جدی دولت محسوب می شود که تلاش می کنیم با ارائه تسهیلات و خدمات مطلوب برای آنها گره گشایی حاصل شود.

    استاندار: نیمی از خاویار کشور در مازندران تولید می‌شود

    صید ماهی‌های استخوانی از اواسط مهرماه آغاز شده و تا فروردین‌ماه سال آینده در دریای مازندران ادامه دارد.

    هر ساله مرکز تکثیر، پرورش و باز سازی ذخایر آبزیان شهید رجایی ساری که مسوولیت تکثیر بچه ماهیان را بر عهده دارد، لارو های ماهی را پس از پرورش به وزن هشت تا ۹ گرم، با هماهنگی اتحادیه صیادی پره، یگان حفاظت آبزیان شیلات و حفاظت محیط زیست در رودخانه های استان رها می کند.

    طبق آمار شیلات مازندران، هر ساله ماهی سفید بیش از ۵۰ درصد از صید و بیش از ۶۰ درصد از درآمد صیادان مازندران را به خود اختصاص می دهد چرا که تکثیر طبیعی و مصنوعی و رها سازی این گونه طی یک دهه اخیر سالانه تا ۱۰۰ میلیون قطعه نیز رسیده است.

    معیشت بیش از چهار هزار و ۲۰۰ ماهیگیر در قالب ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در مازندران از طریق صید در دریای خزر تامین می شود. صید ماهیان استخوانی در دریای خزر در مازندران هر ساله از بیستم مهر آغاز می شود و تا اواخر فروردین ادامه می یابد.

    طبق آمار صیادان مازندران در فصل صید گذشته حدود سه هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهی‌های استخوانی در دریای خزر صید کردند.

    منبع: ایرنا

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *