به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)؛به نقل از ایرنا، حجت حسننیا افزود: در سه سال اخیر کاهش بارندگی این شهرستان از ۱۲۸ به ۶۵ میلیمتر و به تبع آن کاهش آبدهی قنوات، تغییرات اقلیمی، سرمای شدید زمستانه و افزایش بیش از حد دمای هوا در تابستان، خسارات زیادی به محصول زعفران بجستان وارد کرده است.
وی تصریح کرد: در عین حال با افزایش آگاهی کشاورزان در نحوه کاشت، مراقبت و تغذیه مناسب گیاه و مبارزه به موقع با آفات و علف های هرز، با وجود کاهش سطح زیر کشت زعفران، میزان تولید این محصول در واحد سطح در سال زراعی جاری در این شهرستان ۳۰ درصد افزایش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان با اشاره به خرده مالکی و کوچک مقیاس بودن مزارع این شهرستان گفت: از جمله دلایلی که سبب میشود زعفران شهرستان بجستان عطر و طعم بسیار خوبی داشته باشد، شرایط اقلیمی مناسب، کیفیت مطلوب خاک، چیدن غنچه های گل زعفران در صبح زود است که باعث شده عطر و طعم زعفران این منطقه شهرت زیادی در بازاراهای داخلی و خارجی داشته باشد.
حسن نیا بیان کرد: بیشتر تولیدات زعفران بجستان به بازارهای استانهای خراسان رضوی، تهران، اصفهان، یزد و همچنین کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان و اسپانیا صادر میشود.
وی افزود: آبیاری زعفران از ۱۵ آبان آغاز شده و حداکثر رشد آن تا فروردین ماه است و مدیریت جهاد کشاورزی در طول سال با ارائه آموزش و ترویج دستاوردهای نوین علمی، حمایتهای لازم را از زعفرانکاران انجام می دهد تا کمیت و کیفیت محصول زعفران در هکتار افزایش یابد.
برداشت زعفران در شهرستان بجستان از اواخر آبان آغاز می شود و تا اواسط آذرماه ادامه دارد.
زعفران، انار، پسته، زیره، نعنا و آنغوزه از محصولات مهم و مزیتدار شهرستان بجستان است که معیشت بسیاری از خانوارهای این شهرستان به آن وابسته است.
سه هزار و ۴۸ بهرهبردار کشاورزی در سطح هزار و ۲۲۵ هکتار کشتزار زعفران شهرستان بجستان به فعالیت مشغول هستند.
مرکز شهرستان بجستان در ۲۸۷ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
دیدگاهتان را بنویسید