به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)؛ سیاوش سلیمی، از دپوی ۶۵ هزار و ۳۰۰ تن شیرخشک صنعتی در انبارهای کارخانجات خبر داد و گفت: طبق روال همه ساله تولید شیرخام در نیمه دوم سال حداقل ۲۰ درصد افزایش مییابد که با وجود افزایش اخیر قیمت محصولات لبنی و قدرت خرید خانوار پیش بینی میشود که نسبت به مدت مشابه سال قبل تولید ۳۰ درصد افزایش یابد.
به گفته او، براساس آمارهای ماهانه کارخانجات، تولید شیرخشک در نیمه دوم سال نسبت به نیمه اول سال حداقل ۲۵ درصد تولید افزایش یافته است، کمااینکه این موضوع در مهر و آبان محقق شده است.
سلیمی ادامه داد: با توجه به مابه التفاوت صادرات کره برای هرکیلو ۱۵۰ هزارتومان و خامه ۷۵ هزارتومان و ارائه ارز با قیمت ۵۰ هزارتومان به تالار دوم پیش بینی میشود که با رکود تولید شیرخشک صنعتی روبرو شویم و متاسفانه این تصمیم بدون هماهنگی با انجمنها اتخاذ شده است و موجب شده نه تنها افزایش ظرفیتی در حوزه تولید نداشته باشیم، بلکه تولید کاهش یابد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی متوسط تولید ماهانه شیرخشک صنعتی در نیمه نخست سال را ۲۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: برآوردها حاکی از آن بود که تولید شیرخشک در نیمه دوم سال به ماهانه ۲۵ هزارتن برسد، حال بنابر اتخاذ سیاست اخیر نمیتوان روی پیش بینی رشد طبیعی حساب کرد.
او از رشد ۲۴ درصدی صادرات شیرخشک نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: براساس آمار گمرک در ۶ ماهه نخست سال ۷۰ هزارتن شیرخشک صادر شده، درحالیکه مدت مشابه سال قبل ۵۶ هزارتن بوده است. حال با وجود دپوی شیرخشک در انبار کارخانجات و روند طبیعی تولید شیرخشک باید تا پایان سال صادرات به ۲۰۰ هزارتن برسد.
سلیمی در واکنش به کمبود تولید کره در داخل گفت: در حال حاضر صادرات هر کیلو کره با احتساب تعرفه اخیر، ۲۵۰ هزارتومان برای صادرکننده تمام میشود که براین اساس صادرات چربی و کره عملا ممنوع شده است، حال انتظار میرود تجدید نظری بر این سیاست صورت بگیرد چراکه راهکارهای مختلفی برای تامین بازار داخل همچون محدودیت صادرات، جداکردن دست واسطهها از بازار صورت بگیرد تا تولید و صادرات دچار چالش نشود.
دیدگاهتان را بنویسید