به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز)؛ بر اساس آخرین آمارهای سازمان خواروبار جهانی ملل متحد رتبه ایران در جهان در تولید ۱۹ محصول کشاورزی تک رقمی است و تولید محصولات کشاورزی ۵ برابر شده است.
آخرین آمار فائو نشان مید هد که ایران سالانه با تولید ۳۳۵ تن زعفران بالاتر از همه کشورهای دنبا در رتبه اول قرار دارد همچنین با تولید ۲۴۰ هزار تن پسته پس از آمریکا و ترکیه در رتبه سوم و با تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما پس از عربستان و مصر در رتبه سوم قرار گرفته است.
ایران با تولید ۹۰ هزار تن عسل طبیعی و فراوردههای آن، جایگاه چهارم کشور را مستحکم کرده است.
علاوه بر این ایران با تولید یک میلیون و ۵۴۵ هزار تن تخم مرغ جایگاه نهم دنیا، و با تولید ۲ میلیون و ۷۵۲ هزار تن مرغ جایگاه دهم، و با تولید ۸۸۲ تن گوشت جایگاه ۱۹ دنیا و در بخش صید و آبزی پروری با تولید یک میلیون و ۴۱۸ هزار تن جایگاه ۲۳ و در گندم با تولید ۱۵ میلیون تن در جایگاه ۱۲ و در تولید چغندر قند با تولید ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در جایگاه ۱۰ و با تولید ۴۰۰ تن زعفران جایگاه نخست دنیا را دارد.
محمودی کارشناس اقتصاد کشاورزی میگوید که خاویار، پسته و زعفران برترین محصولات کشاورزی ایران هستند که در هر جای دنیا این سه محصول ایرانی معروف است و با نام ایران میشناسند زیرا مدتها است که در حجم و کیفیت حرف اول را میزنیم.
زعفران ایران در تمام دنیا به ویژه کشور چین بسیار معروف است طبق برآوردها کیفیت محصولات کشاورزی ایران همواره در رتبه اول دنیا قرار دارند.
یدالهی مدیر عامل اتحادیه باغداران ایران میگوید ارقامی که در کشور ما تولید میشوند ژنتیک خاصی دارند و به خاطر طول روز و تابش خورشید در سرزمین ما باعث شده که کیفیت محصول ما بهتر از سایر کشورها باشد و به همین خاطر است که پسته ایران در دنیا شهره خاص و عام است، در بین خریداران جهان، محصولات ایرانی به دلیل کیفیت در اولویت نخست قرار دارند.
*افزایش ۵ برابری تولیدات کشاورزی پس از انقلاب
سالم پور مدیر کل دفتر امور میوههای گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی میگوید که ما شاهد رشد چندین برابری محصولات باغبانی بودیم به نحوی که از واردات برخی محصولات به صادرات بزرگ این محصولات تبدیل شدهایم.
کل تولیدات کشاورزی ایران قبل از انقلاب ۲۵ تن بود که به ۱۳۵میلیون تن افزایش یافته است.
اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در این رابطه میگوید که این میزان افزایش تولید را مدیون افزایش ضریب نفوذ دانش در بخشهای مختلف کشاورزی و کمک دانش بنیانها هستیم که باعث شده میزان تولید ۵ برابر شود.
*ضریب امنیت غذایی ایران ۸۰ درصد شد
به گفته این مسئول ضریب خودکفایی در بخش کشاورزی ۸۰ درصد است که کشاورزان هم با رعایت نکات فنی به ویژه مصرف آب همراهی کردند.
خودکفایی گندم طبق مسیری که رهبر کبیر انقلاب ترسیم کرده بودند محقق شد و امسال کشور با تولید ۱۵ میلیون تن گندم نیازی به واردات ندارد و ۴ سال متوالی این خودکفایی رقم خورده است.
به فرمایش مقام معظم رهبری مسئله امنیت غذایی برای همه دنیا مهم شده است امنیت غذایی مسئله درجه یک است.
طبق سند دانش بنیان امنیت غذایی میزان تولید محصولات کشاورزی تا پایان سال ۱۴۱۱ به ۱۶۰ میلیون تن هدفگذاری شده است
دیدگاهتان را بنویسید