به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)؛ رشید فرخی ، رئیس انجمن ملی خرما در دومین اجلاس بین المللی تجارت غذا گفت: در ایران حدود یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار تا یک میلیون و چهارصد هزار تن خرما تولید می کنیم که متوسط مصرف سرانه خرما در ایران چیزی نزدیک به ۷/۲۰۰ تا ۷/۶۰۰ کیلوگرم متغیر است که در بعضی از استان های جنوبی این مقدار تا ۲۵ الی ۳۰ کیلو می رسد و در بعضی از استان ما حتی ممک است به به یک کیلو برسیم . که این نشان از تغییر ذائقه ای هست که در استان های مختلف کشور وجود دارد.
فرخی افزود: ما از این مقدار یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار تن نزدیک ۷۰درصد آن رامصرف داخلی و حدود ۳۰ درصد را صادرات می کنیم چیزی ارزش نزدیک به پانصد میلیون دلار به شرطی که این مبلغ محقق شود چرا که اگر محقق شود به دلیل اینکه یک سری قوانین دست و پاگیر داریم و قوانین خلق الساعه داریم که به هیچ عنوان مشوق صادرات ما نیست.
رئیس انجمن ملی خرما بیان کرد: ما چندین سال است که در پیک مصرف با ممنوعیت های صادراتی مواجه می شویم که ضربه مهلکی به این صنعت می زند.
دیدگاهتان را بنویسید