×
×

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: ۴۰۰ هزار حیوان گزیدگی در سال/ ظرفیت‌ تولید واکسن‌های دام و طیور افزایش می‌یابد

  • کد نوشته: 494753
  • ۸ آبان ، ۱۴۰۳
  • ۰
  • علیرضا رفیعی‌پور ضمن اشاره به آمار میزان حیوان گزیدگی در کشور اظهار کرد: به دلیل واکسیناسیون‌هایی که صورت می‌گیرد میزان تلفات انسانی بسیار کمتر از گزیدگی است.
    سرپرست سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: ۴۰۰ هزار حیوان گزیدگی در سال/ ظرفیت‌ تولید واکسن‌های دام و طیور افزایش می‌یابد
  • به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز)؛ به نقل از ایسنا، علیرضا رفیعی‌پور اظهار کرد: دامپزشکی در هر شرایطی می‌تواند آرایش جنگی داشته باشد. همکاران دامپزشکی در تمام ایام سال در جبهه امنیت غذایی هستند.

    وی ادامه داد: پدافند دامپزشکی گویی گلبول سفید است که به اقتصاد کشور لطمه‌ای وارد نشود به این صورت که از یک اپیدمی جلوگیری می‌کنیم تا آسیب و خسارتی به کشور وارد نشود. آنفولانزا در سال ۱۳۹۶ بیش از ۶ هزار میلیارد خسارت وارد کرد اما این موضوع کاملا قابل کنترل است. اجرای برنامه‌های علمی تدوین شده نیز طی چندسال گذشته بزرگترین کمک را به ما کرده‌ است.

    رفیعی پور گفت: ما باید در حوزه روابط عمومی‌ها و رسانه‌ها غنی‌سازی کنیم و در همه مسائل اطلاع‌رسانی برای ذینفعان صورت گیرد؛ بنابراین یکی از سیاست‌های دوره جدید غنی‌سازی، رسانه‌ها هستند. ما برای هر کاری باید مصوبه و پیگیری را نیز پیوست کنیم.

    آمار دقیقی از سگ های بدون صاحب وجود ندارد

    سرپرست سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: حدود ۴۰۰ هزار حیوان گزیدگی در سال رخ می‌دهد و مسئولیتی بر عهده ما هست که طی ۵ سال گذشته در این زمینه کوتاهی‌هایی رخ داده که امیدوارم با برنامه‌ریزی بتوانیم این مسئله را کنترل کنیم اما علت اینکه حیوان گزیدگی زیاد است اما میزان تلفات کم، به معنای واکسیناسیون مناسب است که صورت می‌گیرد و این جزو افتخارات است.

    وی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات موجود آمار است درباره اینکه وظیفه جمع آوری سگ‌های بدون صاحب و آمار جمع‌آوری در دست کیست؟ گفت: از شهرداری نیز بپرسید که چقدر سگ بدون صاحب جمع‌آوری و… شده است؟ آمار دقیقی وجود ندارد در حالی که باید این سگ‌ها کنترل شوند.

    رفیعی پور ادامه داد: موضوع مهم‌ دیگر مدیریت شیشه‌ای است یعنی با سامانه‌ها موجب شفافیت و انحصارشکنی شویم و قطعا رسانه‌ها رکنی از این ماجرا هستند. در حوزه فنی و عملیاتی، موفقیت‌هایی را در زمینه بیماری‌ها، اداری‌ها و نظارتی داشته‌ایم. پاسخگو بودن برای سه گروه تولیدکنندگان، تشکل‌ها و همکاران بخش خصوصی دامپروری واجب است.

    وی افرود: همچنین در برنامه‌ها ذکر شده که تاریخ شفاهی دامپزشکی نوشته شود تا در پیشبرد اهداف دامپزشکی کمک کند، زیرا زندگی انسان به حیوانات و موجودات وابسته است.

    سرپرست سازمان دامپزشکی کشور، با تأکید بر تدوین آیین‌نامه‌های ماده ۳۴ و ۷۱ قانون برنامه هفتم به عدم نگارش آیین‌نامه‌های مرتبط از سوی برخی دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بسیار مهم است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای افزایش ارتباطات استانی انجام شود، به‌ویژه در قالب شاخص توازن.

    پیشرفت فیزیکی واکسیناسیون دام سبک و سنگین

    رفیعی پور همچنین به پیشرفت‌های حوزه واکسیناسیون اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در فاز اول واکسیناسیون بیماری‌ها قرار داریم که شامل ۳۳ میلیون دام سبک و ۱.۵ میلیون دام سنگین می‌شود. پیشرفت فیزیکی واکسیناسیون دام سبک ۷۰ درصد و دام سنگین ۸۳ درصد بوده است.

    وی همچنین مطرح کرد: تمام واکسیناسیون‌ها به شکل رایگان انجام می‌شود و واکسن‌های مورد استفاده نیز تولید داخل هستند. در مجموع، ۲۳ میلیون دوز واکسن برای دام‌های سبک و یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز برای دام‌های سنگین استفاده شده است.

    سرپرست سازمان دامپزشکی از همکاری‌های آینده ایران با گروه بین‌المللی بریکس در حوزه‌های اقتصادی و دامپزشکی ابراز امیدواری کرد و افزود: دامپزشکی در این پیمان منطقه‌ای اولویت خواهد داشت.

    رفیعی پور به اهمیت پیشبرد اهداف دامپزشکی و نقش آن در امنیت غذایی و بهداشت عمومی اشاره کرد و با یادآوری سابقه یک قرن دیوان‌سالاری و اداری در این حوزه، بر لزوم مطالعه و پژوهش در مورد تحولات آینده تأکید کرد.

    این مقام مسئول به ضرورت یادگیری واژگان جدید و آشنایی با موضوعات کلیدی در عصر انفجار اطلاعات اشاره کرد و گفت: ما سال‌هاست که با موضوع جهان واحد سلامت آشنا هستیم که بر پایه این مفهوم، تمام موجودات در زندگی انسان نقش حیاتی دارند و دامپزشکی به‌عنوان محور اصلی این بحث مطرح شده است.

    وی همچنین به برخی از چالش‌های فعلی در حوزه دامپزشکی اشاره کرد و افزود: بیماری‌های استراتژیک دامی، بیوتکنولوژی، و تغییرات اقلیمی از جمله موضوعاتی هستند که باید به آن‌ها پرداخته شود.

    دامپزشکی ویترین امنیت غذایی در سطح جهان

    رفیعی پور به سیاست‌های جدید سازمان دامپزشکی و لزوم اولویت‌بندی هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در این حوزه پرداخت و ابراز امیدواری کرد: دامپزشکی به‌عنوان ویترین امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی باید شناخته شود.

    این مقام مسئول از اهمیت توجه به واکسیناسیون دام‌ها خبر داد و اعلام کرد: سازمان دامپزشکی در حال حاضر به وضعیت هاری رسیدگی می‌کند و واکسن‌های لازم به اندازه کافی در دسترس است.

    وی تأکید کرد که “نباید نگران انتقال بیماری به انسان‌ها باشیم”، زیرا تحت نظر دامپزشکی، اقدامات لازم برای واکسیناسیون انجام می‌شود.

    رفیعی‌پور در خصوص وضعیت گوشت قرمز، با اشاره به افزایش قیمت‌ها، بیان کرد که در شش ماه اخیر بیش از ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شده است.

    سرپرست سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: گوشت از کشورهای مختلف از جمله آفریقایی، استرالیا، برزیل، روسیه و مغولستان وارد می‌شود و تأمین نیاز مردم در اولویت قرار دارد.

    وی همچنین به اقدامات بهداشتی در مبادی ورودی و تنوع بخشی به واردات اشاره و تصریح کرد: ظرفیت تولید داروهای دامی نیز به سطح قابل قبولی رسیده است.

    سرپرست سازمان دامپزشکی در ارتباط با وضعیت واکسن‌ها اظهار کرد: تولید واکسن‌های دامی در کشور به مرز خودکفایی نزدیک شده است. تنها برخی از واکسن‌ها هنوز نیاز به واردات دارند و در حال حاضر ظرفیت‌های صادراتی این واکسن‌ها نیز فعال است.

    رفیعی پور به آمار تولید واکسن‌های دامی اشاره کرد و گفت: در زمینه واکسن‌های طیور، با توجه به جمعیت بالای کشور و جوجه‌ریزی سالانه بیش از ۲ میلیارد واحد، تولید واکسن‌ها در کشور به خوبی انجام می‌شود، اما بخشی از این واکسن‌ها نیز از خارج وارد می‌شود.

    این مقام مسئول تصریح کرد: سازمان دامپزشکی تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا نیاز کشور به واکسن‌های دامی و طیور را تأمین کند و با افزایش ظرفیت‌های تولید داخلی، وابستگی به واردات را کاهش دهد.

    منبع: ایسنا

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *