به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)؛ سیدمظفر عبدالله کشاورزی(مدیرعامل کشت و صنعت رژین تاک) قراردادی را آخرین نگاه به نحوه اداره بخش کشاورزی در کشورها دانست و گفت: اکنون ۳۵ درصد کشاورزی کالیفرنیا و ۷۰ درصد کشاورزی روسیه در قالب کشت قراردادی اجرا می شود بنابراین کشت قرادادی می تواند در افزایش بهرهوری کشاورزی تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی تصریح کرد: اکنون تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی کشاورزی سنتی بکارگیری کشت قراردادی در تولیدات کشاورزی است به طوری که در دنیا کارهای زیادی در این خصوص انجام شده اما در کشور ما هنوز این روش جا نیفتاده است.
عبدالله اظهار داشت: کشاورزی قراردادی با قرارداد بستن با کشاورز تفاوت دارد در حالی که برخی از مدیران دولتی این مهم را اشتباه برداشت کرده اند.
عضو انجمن صنایع کنسرو ایران درباره دستاوردهای کشاورزی قراردادی گفت: نخستین دستاورد افزایش بهره وری یعنی زمین کمتر و راندمان بالاتر است.
مدیرعامل کشت و صنعت رژین تاک با بیان اینکه سرمایهگذاری در کشاورزی با روش های سنتی در واقع دفن پول در آن واحد است افزود: مدیریت زمین، آب و کشاورز اصول کشاورزی قراردادی است به طوری که خودکفایی گندم در ایران به قیمت استفاده بسیار از کود شیمیایی و سموم بدست می آید که منجر به قربانی کردن آب و خاک می شود.
مظفر عبدالله بر این باور است که برای افزایش بهره وری باید همزمان با آموزش، کشاورزان مورد حمایت قرار گیرند، به طور مثال با افزایش بهره وری می توان مصرف ۲۴۷ لیتر آب برای تولید یک کیلو گرم گوجه فرنگی را به ۹۷ لیتر برسد و حتی این عدد را به ۵۰ لیتر و کمتر رساند./ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید