به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز)؛ خلیل یار محمدی اظهار کرد: قیمت نان از چهار سال گذشته تاکنون تغییر نکرده بود و از طرفی قیمت فعلی نان کفاف هزینههای نانوایان را نمیداد. بنابراین برای جبران هزینههای نانوایان قیمت نان افزایش داده شد، ولی در استان البرز هنوز اعمال نشده است.
وی افزود: با تکمیل روند اداری و پس از اعمال در سامانه امیدوار هستیم تا انتهای هفته نرخهای جدید در استان البرز اعلام و نان در نانواییها با قیمت جدید عرضه شود.
یار محمدی ادامه داد: قیمت نان ۲۵ تا ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده اما این افزایش با توجه به ناترازی درآمد، هزینهها و تورم به بهبود وضعیت نانوایان کمک زیادی نمیکند.
وی بیان کرد: طی این سالها هزینههای نانوایی ۲۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است، قیمت مایه خمیر که قبلاً هر کیلو ۲۵۰ هزار تومان بود، در حال حاضر نانوا آن را با قیمت یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان خریداری میکند که خود یکی از مشکلات نانوایان است.
رییس اتحادیه نانوایان کرج اظهار کرد: اگرچه نان قوت غالب مردم است، اما نانوایی هم باید برای نانوایان صرفه داشته باشد. از سوی دیگر دستمزد کارگر به یک میلیون تومان رسیده و حداقل خورد و خوراک روزانه یک کارگر در نانوایی ۶۰۰ هزار تومان است. پس با وجود این هزینهها هنوز این افزایش قیمت آن چیزی نیست که شرایط نانوا را بهتر کند.
وی ادامه داد: از طرفی یارانه اختصاصی به نانوایان با توجه به هزینههای جاری در نانوایی حدود هشت درصد هزینهها را پوشش میدهد و ۹۲ درصد هزینهها به عهده نانوا است.
وی در مورد ضایعات نان گفت: وقتی نان ارزان و با قیمت پایین عرضه میشود، برخی برای آن ارزشی قائل نیستند و اینگونه بخشی از نان مصرفی به صورت ضایعات دور ریز میشود. ولی اگر نان به قیمت واقعی خود عرضه شود، قطعا مردم تا ذره آخر آن را مصرف میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید