×
×

مدیرکل دفتر پنبه و دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد: پیش‌بینی کشت ۲۳۰ هزار هکتار کلزا در سال زراعی جاری

  • کد نوشته: 502439
  • ۱۹ مهر ، ۱۴۰۴
  • ۰
  • سعداله منصوری مدیرکل دفتر پنبه و دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت ۲۳۰ هزار هکتار کلزا در سال زراعی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ با توجه به تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها، پیش‌بینی شده است.
    مدیرکل دفتر پنبه و دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد: پیش‌بینی کشت ۲۳۰ هزار هکتار کلزا در سال زراعی جاری
  • به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سعداله منصوری افزود: در بسیاری از مناطق که می‌خواهیم کشت کلزا انجام شود، کشت‌های بهاره هنوز روی زمین هستند و زارعان ترجیح می‌دهند آب را برای این کشت‌ها استفاده کنند و اولویت کمتری به کشت کلزا می‌دهند.

    مدیرکل دفتر پنبه و دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: بذر کلزا گواهی شده به میزان کافی و بیش از ۲۵۰ تن برای کشت در مناطق سرد، میان کشاورزان توزیع شده است.

    وی ادامه داد: کشت بذر کلزا در مناطق سرد از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر و کشت مناطق معتدل و گرم از ۱۵ مهر تا آبان ماه انجام می شود.

    منصوری احتمال داد که در سال زراعی ۱۴۰۵ – ۱۴۰۴ به علت افزایش دما و محدویت منابع آبی، کشت کلزا عقب بیفتد.

    وی درباره تامین کود گفت: کود مورد نیاز برای کشت بذر کلزا به اندازه کافی در استان های کشور فراهم شده است.

    مدیرکل دفتر پنبه و دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی درباره آب مورد نیاز برای کشت کلزا اظهارداشت: کشت کلزا در هر هکتار ۵ تا ۶ هزار مترمکعب آب مصرف می کند.

    وی به کشاورزان توصیه کرد با توجه به محدودیت منابع آبی کشور، از روش های نوین آبیاری و آبیاری تیپ برای تولید محول استفاده کنند.

    منصوری کشت قراردادی را یک طرح اقتصادی خواند و افزود: بستر برای کشت قراردادی کلزا باید مطابق با دستورالعمل ها فراهم شود.

    وی گفت: ما با همکاری معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی و بخش خصوصی، فرایندی را برای پایداری کشت قرارداد دانه های روغنی طراحی می کنیم.

    مدیرکل دفتر پنبه و دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: جلسات برای تکمیل و نهایی شدن این فرایند برای تصمیم قطعی ادامه دارد.

    وی همچنین از کشاورزان خواست موضوع تغذیه را در زمان کاشت جدی بگیرند و توصیه های محققان و مروجان در مورد تاریخ کشت و مصرف بذر را رعایت کنند و حداکثر توجه را به دستورالعمل های تحقیقاتی داشته باشند.

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *