×
×

نامه سندیکای صنایع کنسرو به وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت بحران روغن فله

  • کد نوشته: 502697
  • ۴ آبان ، ۱۴۰۴
  • ۰
  • سندیکای صنایع کنسرو ایران در نامه‌ای به وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کمبود و نوسان روغن فله، خواستار تخصیص ماهانه ۱۲ هزار تن روغن آفتابگردان و سویا از ذخایر شرکت بازرگانی دولتی برای حمایت از تولید پایدار و حفظ امنیت غذایی شد.
    نامه سندیکای صنایع کنسرو به وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت بحران روغن فله
  • به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)، صنعت کنسرو به‌عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت غذایی و اشتغال کشور، در ماه‌های اخیر با کمبود و نوسان قیمت روغن فله (آفتابگردان و سویا) مواجه شده است. این مشکل باعث افزایش هزینه تولید، کاهش ظرفیت فعال و تهدید پایداری تولید در کشور شده است. با توجه به نقش راهبردی این صنعت در جلوگیری از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده، حمایت دولت ضروری است. این سندیکا پیشنهاد کرده سازوکاری برای تخصیص ماهانه حدود ۱۲ هزار تن روغن فله از ذخایر شرکت بازرگانی دولتی پیش‌بینی شود زیرا این اقدام موجب ثبات تولید، شفافیت در زنجیره تأمین و حفظ اشتغال پایدار خواهد شد.

    در این خصوص سندیکای صنایع کنسرو ایران نامه‌ای به سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ارسال نموده است که متن نامه به شرح زیر است:

    جناب آقای دکتر هومن فتحی سرپرست محترم معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی
    با درود فراوان؛
    احتراماً همان گونه که مستحضرید صنایع تبدیلی و صنعت کنسرو از ارکان اصلی تحقق سیاستهای کلان کشور در حوزه امنیت غذایی و پایداری تولید محسوب میشوند. صنعت کنسرو کشور به ویژه در بخشهای تولید کنسرو ،ماهی کنسروهای غیرگوشتی و انواع . سس سرد و گرم نقشی ممتاز در تأمین منابع پروتئینی، ارتقای سلامت جامعه جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده ایفا می‌نماید.
    این صنعت با بهره گیری از ظرفیتهای صنعتی کشاورزی و شیلاتی کشور ضمن افزایش بهره وری منابع، در ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در سطح ملی و تثبیت زنجیره تولید مواد غذایی سهمی چشمگیر دارد. بی تردید استمرار فعالیت این ،بخش از مؤلفه‌های کلیدی در صیانت از امنیت غذایی ملی است.
    با وجود ،این در ماههای اخیر نوسانات و کمبود روغن فله به عنوان یکی از اصلی ترین مواد اولیه در فرمولاسیون محصولات این صنعت موجب بروز چالشهای جدی در فرآیند تولید گردیده است. از جملــه مشکلات قابل ذکر میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
    عرضه روغن به صورت دو فاکتوره و با نرخ‌هایی فراتر از قیمت مصوب،
    الزام برخی واحدها به انجام پرداخت‌های غیر متعارف و غیررسمی برای تأمین نیاز تولید،
    کاهش شفافیت در زنجیره تأمین

    تداوم این شرایط ضمن افزایش هزینه‌های تمام شده موجب تهدید پایداری ،تولید کاهش ظرفیت های فعال و در نهایت کاهش محصول در سطح عرضه خواهد شد.
    بنابراین با عنایت به جایگاه راهبردی این صنعت و در راستای حمایت از تولید پایدار خواهشمند است دستور فرمایید سازوکاری مشخص برای تخصیص ماهیانه سهمیه روغن فله آفتابگردان و سویا به واحدهای فعال در صنعت کنسرو کشور از محل ذخایر شرکت بازرگانی دولتی پیش بینی گردد. برآورد حداقلی نیاز ماهیانه ایــن بخش حدود ۱۲ هزار تن روغن فلـه اسـت کـه تـأمین منظم و هدفمند آن، ضمن رفع مشکلات کنونی، زمینه ساز ثبات در بازار ارتقای شفافیت و جلوگیری از بروز بحرانهای احتمالی در تأمین محصولات اساسی
    غذایی خواهد بود.
    بدیهی است حمایت و همراهی آن وزارتخانه ،محترم گامی ارزشمند در جهت تحقق منویات سیاستهای کلان امنیت غذایی کشور حفظ اشتغال پایدار و صیانت از صنایع تبدیلی و تکمیلی داخلی خواهد بود. پیشاپیش از توجه حضرتعالی صمیمانه قدردانی میگردد.

     

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *