×
×

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان یزد:
کمبود سرمایه‌گذاری در کشاورزی و ضعف زیرساخت‌ها از موانع اصلی تأمین امنیت غذایی است

  • کد نوشته: 498244
  • ۸ اسفند ، ۱۴۰۳
  • ۰
  • عباس حاجی حسینی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، کمبود سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و ضعف زیرساخت‌ها را از موانع اصلی در تأمین امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه خواند.
    کمبود سرمایه‌گذاری در کشاورزی و ضعف زیرساخت‌ها از موانع اصلی تأمین امنیت غذایی است
  • به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)؛ «عباس حاجی حسینی» یکی از اهداف اصلی جهادکشاورزی را تامین امنیت غذایی مردم جامعه ذکر کرد و افزود: امنیت غذایی به دسترسی پایدار تمام افراد به غذای کافی، سالم و مغذی برای تأمین نیازهای تغذیه‌ای و داشتن یک زندگی سالم گفته می‌شود که البته این امر برای سلامت عمومی، کاهش فقر و توسعه اقتصادی ضروری است.

    وی با اشاره به عوامل تهدیدکننده امنیت غذایی، اظهار کرد: مهاجرت روستاییان به شهرها و در نتیجه کاهش منابع انسانی، تغییرات اقلیمی، خشکسالی، کمبود منابع آب، جنگ‌ها، افزایش جمعیت، نابودی خاک‌های حاصلخیز، بیماری‌های دامی و آفات کشاورزی از مهم‌ترین تهدیدات در این حوزه هستند.

    حاجی حسینی، برخی اقدامات برای تأمین امنیت غذایی در سطح کشور با توجه به تهدیدات روز افزون این حوزه را شامل افزایش بهره‌وری کشاورزی، ترویج کشت گیاهان استراتژیک و کم آبخواه، آمایش سرزمین و مدیریت بهینه منابع آب خواند و افزود: البته اقداماتی مانند سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین، کاهش ضایعات غذایی، تقویت زیرساخت‌های ذخیره‌سازی و حمل‌ونقل و حمایت از کشاورزان از دیگر این راهکارها هستند.

    وی نقش تکنولوژی‌های نوین در تأمین امنیت غذایی را نیز یادآور شد و گفت: فناوری‌هایی مانند اصلاح ژنتیکی گیاهان، کشاورزی هوشمند، سیستم‌های آبیاری پیشرفته، هوش مصنوعی و بیوتکنولوژی می‌توانند تولید غذا را افزایش داده و هدررفت منابع را کاهش دهند.

    سرپرست جهادکشاورزی استان در ادامه با اشاره به تأثیر تغییرات اقلیمی بر امنیت غذایی، تصریح کرد: تغییرات اقلیمی باعث کاهش بارندگی، افزایش دما، گسترش آفات و بیماری‌ها و کاهش عملکرد محصولات کشاورزی شده و در دهه‌های اخیر امنیت غذایی را تهدید کرده است.

    وی کمبود سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و ضعف زیرساخت‌ها را از موانع اصلی در تأمین امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه برشمرد و ادامه داد: تغییرات اقلیمی، ناپایداری سیاسی، فساد اداری و نبود فناوری‌های پیشرفته نیز از دیگر موانع اصلی در این زمینه هستند.

    این مسئول بر لزوم اتخاذ تدابیر و سیاست‌های مقابله با کمبود منابع غذایی تاکید کرد و گفت: توسعه کشاورزی پایدار، اصلاح الگوی کشت، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، اصلاح الگوی مصرف، توسعه بانک‌های ژنی و بهبود نظام توزیع مواد غذایی از جمله سیاست‌های الزامی در این رابطه هستند.

    حاجی حسینی با مهم خواندن تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی در زنجیره تأمین، در این رابطه بر رعایت استانداردهای بهداشتی، کنترل کیفیت در تمام مراحل تولید و توزیع، استفاده از روش‌های بسته‌بندی مناسب و افزایش نظارت‌های دولتی تاکید کرد.

    سرپرست جهادکشاورزی استان مصرف بیش‌ از حد منابع طبیعی، افزایش ضایعات غذایی، گرایش به غذاهای ناسالم و بهره‌برداری ناپایدار از منابع کشاورزی را از عوامل موثر بر کاهش دسترسی به غذای سالم و افزایش چالش‌های امنیت غذایی دانست و در پایان بر لزوم آمادگی در برابر بحران‌های غذایی تاکید کرد.

    حاجی حسینی در این خصوص، ایجاد ذخایر استراتژیک مواد غذایی، توسعه کشاورزی مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، بهبود مدیریت بحران و تأمین زنجیره توزیع کارآمد را از راه‌های مقابله با بحران‌های غذایی ذکر کرد.

    منبع: خبرگزاری ایسنا

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *