×
×

کورش منتصر رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی کورش: قانون رفع تعهد ارزی مانع بزرگی در صادرات کشور است

  • کد نوشته: 497681
  • ۲۰ بهمن ، ۱۴۰۳
  • ۰
  • کورش منتصر گفت: سیاست ارزی کشور، قوانین خلق الساعه و موانع صادراتی، ایران را در استفاده از مزیت‌های صادراتی دچار عقب ماندگی کرده است.
    کورش منتصر رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی کورش: قانون رفع تعهد ارزی مانع بزرگی در صادرات کشور است
  • به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز)؛ به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، کورش منتصر رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی کورش در نشست مجمع کارآفرینان گفت: صنایع غذایی کورش زیرمجموعه گروه صنعتی گلرنگ است که این گروه به عنوان بزرگترین هلدینگ بخش خصوصی کشور فعالیت دارد.

    منتصر بیان کرد: برندهای سافتلن، اکتیو و گلرنگ در بخش شوینده، فروشگاه‌های کورش، سورنا، گندم و هایپر فامیلی و برندهای معروف صنایع غذایی اویلا و فامیلا همگی از زیرمجموعه‌‌های گروه صنعتی گلرنگ هستند.

    وی با بیان اینکه ۱۸هزار واحد مرغداری در کشور فعالیت دارند، گفت: ۲۴درصد از سهم روغن خوراکی بازار و ۱۱درصد از سهم مرغ گوشتی بازار تحت مدیریت مجموعه کورش است.

    رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی کورش گفت: زنجیره تولید از مزرعه تا سفره در صنعت مرغداری با مزارع مرغ اجداد و مادری، مجموعه‌های جوجه کشی، توزیع مرغ در ۴۴۰ شهرستان و مدیریت حدود ۲۰هزار واحد فروشگاهی از دیگر فعالیت مجموعه کورش در این صنعت است.

    وی با بیان اینکه مجموعه افق کورش به شکل مدیریت کلان با واحدهای کوچک مقیاس همکاری دارد، افزود: طی قرارداد با واحدهای مرغداری، تامین نهاده و خرید مرغ توسط افق کورش انجام می‌شود و مرغدار سود حاصل از فعالیت خود را دریافت می‌کند.

    این فعال صنعت غذای کشور خاطرنشان کرد: واحدهای بزرگی چون مجموعه کورش در تامین پایدار و امنیت غذایی کشور نقش به سزایی دارد.

    وی اظهار کرد: کشور ترکیه ۱۰سال پیش واردکننده مرغ بود و امروز با عقد قرارداد با ۵ زنجیره تامین، به جز تامین مرغ کشور خود، ۷۰۰هزار تن مرغ معادل یک میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار نیز به عراق، امارات و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌کند.

    منتصر ضمن بیان اینکه استان‌های گیلان، مازندران و گلستان برای پرورش مرغ از شرایط بسیار ویژه‌ای برخوردار هستند، گفت: با توجه به واردات نهاده دامی توسط ترکیه و ایران، اقلیم پرورش مرغ در کشور ترکیه هیچ مزیتی نسبت به ایران ندارد.

    رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی کورش عنوان کرد: سیاست ارزی کشور، قوانین خلق الساعه و موانع صادراتی، ایران را در استفاده از مزیت‌های صادراتی دچار عقب ماندگی کرده است.

    وی افزود: ۷۰۰هزار تن مرغ معادل یک‌سوم تولید کشور است که با صادرات این حجم و تصاحب بازار خارجی به جز تولید پایدار، کشورهای هدف وابسته به محصول ایرانی می‌شوند ولی قانون رفع تعهد ارزی مانع بسیار بزرگی در صادرات کشور است.

    منتصر ضمن بیان اینکه عدم شفافیت دستورالعمل‌ها و مقررات یکی از مسائل و موانع مهم تولید برای بخش خصوصی است، افزود: سیاست ارزی دولت برای سال آینده مشخص نیست و در صورت افزایش قیمت ارز دولتی، بخش خصوصی با چالش جدی مواجه خواهد شد.

    وی با بیان اینکه قوانین لحظه‌ای برای صادرات یکی از مشکلات صادرکنندگان است، گفت: بخش خصوصی نباید برای صادرات از دولت اجازه بگیرد و به دلیل تخلف عده‌ای معدود در خروج ارز از کشور، تمام صادرکنندگان دچار مشکل هستند.

    منتصر خاطرنشان کرد: به عنوان تامین کننده ۱۱درصد مرغ کشور، به دلیل قانون سقف، سابقه و سهمیه، اجازه واردات نهاده طیور به گروه کورش داده نمی‌شود و سهمیه نهاده باید از بازرگان تهیه شود.

    این فعال صنعت غذای کشور بیان کرد: عدم مشارکت بخش خصوصی در تصمیمات کلان کشور، باعث عدم رشد و شکوفایی آن خواهد شد و شاید دولت علاقه‌ای به رشد بخش خصوصی ندارد.

    وی با بیان اینکه پیشران‌های صنعت از آسودگی و بخش‌های کوچک از آشفتگی سود می‌برد، گفت: به عنوان مثال با یک مرغداری برای تولید مرغ قرارداد بسته می‌شود و سود ۱۴درصد فروش تحت هر شرایط به آنها تعلق می‌گیرد ولی مشکل اصلی مجموعه‌های بزرگ، قانع نمودن بخش دولتی برای واردات نهاده به منظور حفظ کیفیت کالا و سرمایه است.

    منتصر خاطرنشان کرد: راندمان تولید گوشت به ازای مصرف یک کیلو و ششصد گرم نهاده، یک کیلو گوشت مرغ است که این رقم در کشور ایران به ازای مصرف حدود ۲ کیلوگرم نهاده، یک کیلو گوشت مرغ است زیرا بازرگان به کیفیت نهاده وارداتی اهمیتی نمی‌دهد.

    رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی کورش با بیان اینکه از منظر پدافند غیرعامل و امنیت غذایی وجود یک سویه مرغ در کشور بسیار مهم است ولی ایران توانایی تبدیل به هاب مرغ اجداد منطقه را دارد تا بازار منطقه را دست بگیرد، گفت: عربستان با سرمایه‌گذاری و ایجاد مگافارم‌های مرغ اجداد دیگر کشورها، تا ۵سال آینده بازار مرغ منطقه را تصاحب خواهد کرد.

    وی ضمن اشاره به اینکه شرایط اقلیمی ایران مناسب برای کشت دانه روغنی نیست و کشت فراسرزمینی در کشورهای قزاقستان و روسیه یکی از راهکارهای تولید دانه روغنی است، افزود: بخش خصوصی می‌تواند با کشت فراسرزمینی نیاز کشور را تامین کند و در مقابل کشورهای همسایه نیز از کریدور شمال به جنوب ایران برای صادرات محصولاتش استفاده کند.

    کورش منتصر با بیان اینکه در ایران ۱۴میلیارد دلار صرف واردات کالای اساسی می‌شود که با کشت فراسرزمینی و حتی صادرات محصولات دیگر کشورها این هزینه تامین خواهد شد، گفت: بخش خصوصی به دلیل نبود ارز قادر به اینگونه فعالیت‌ها نیست و حمایت دولت لازم است.

    منبع: پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *