×
×

۲۳ هزار تن کلزا در مازندران خرید تضمینی شد

  • کد نوشته: 500856
  • ۱۲ تیر ، ۱۴۰۴
  • ۰
  • معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به برداشت دانه‌های روغنی در استان میزان خرید تضمینی محصول را تاکنون ۲۳ هزار تن اعلام کرد.
    ۲۳ هزار تن کلزا در مازندران خرید تضمینی شد
  • به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)، به نقل از ایرنا، هادی باقری در حاشیه نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری افزود: برداشت محصول دانه روغنی کلزا امسال از سطحی بالغ بر ۱۶ هزار هکتار در منطقه “دشت سر” شهرستان آمل آغاز شده و با برداشت سطوح کلزا در ارقام زمستانه، در مراحل پایانی برداشت قرار دارد.

    وی با اشاره به اینکه اولین برداشت در روستای تمسک از توابع شهرستان آمل و از رقم هایولا ۵۰ در سطح یک هکتار انجام شده است، تصریح کرد: تاکنون ۲۳ هزار تن دانه روغنی کلزا در مازندران خریداری شده و پیش‌بینی می‌شود میزان خرید این محصول استراتژیک افزایش یابد.

    باقری با بیان اینکه روغن کلزا به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع، با کیفیت‌ترین روغن گیاهی محسوب می‌شود، افزود: کنجاله کلزا نیز به عنوان یک غذای با ارزش برای دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: همزمان با آغاز فصل برداشت کلزا و گندم در استان، هماهنگی‌های لازم برای خرید تضمینی این ۲ محصول با حضور نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی، تعاونی روستایی و کارخانجات آرد استان در اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران برگزار شده و روند خرید محصولات تولیدی کشاورزان با هماهنگی مثال‌زدنی ارکان ذی مدخل در حال انجام است.

    مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

    برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

    همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

    در حال حاضر مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استان ها دارد.

    طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.

    منبع: ایرنا

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *