×
×

۷۲۰ هزار تن حبوبات در کشور تولید می‌شود

  • کد نوشته: 494839
  • ۹ آبان ، ۱۴۰۳
  • ۰
  • مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد گفت: بنابر آمار امسال از مجموع ۸۱۴ هزارهکتار کشت حبوبات، ۷۲۰ هزار تن حبوبات در کشور تولید می‌شود.
    ۷۲۰ هزار تن حبوبات در کشور تولید می‌شود
  • گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز)؛ فرامک عزیز کریمی مدیرکل دفتر غلات وزارت جهاد گفت: در سال زراعی کنونی پیش‌بینی کشت حدود ۵۲۰ هزار هکتار نخود، ۱۲۰ هزار هکتار عدس، ۱۰۰ هزار هکتار لوبیا و ۴۰ هزار هکتار سایر حبوبات مانند ماش و باقالا را هدفگذاری کرده‌ایم.از این سطح حدود ۷۲۰ هزار تن حبوبات در کشور تولید شود.

    او توضیح داد: تقریبا عمده کشت عدس و نخود به صورت دیم صورت می‌گیرد و از این رو شرایط خاص اقلیمی و خشکسالی در تولید آن تاثیر زیادی دارد.

    مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی افزود: در دیمزارها، امکانات زیربنایی اندک و نیاز بالا به نیروی کارگری تا حد زیادی سختی کار را نسبت به محصولاتی مانند گندم بالا می‌برد ضمن آن که عدم ثبات بازار و تاثیرات نوسان قیمت در رغبت کشاورزان نیز بر کشت حبوبات تاثیرگذار است.

    او نیاز سالانه کشور به حبوبات را نزدیک به ۷۹۲ هزار تن برآورد کرد و گفت: در تولید انواع لوبیا و نخود سفید (تیپ کابلی) و همچنین باقلا و ماش خودکفا هستیم. کشت حبوبات در قالب کشت بهاره، پاییزه و انتظاری صورت می‌گیرد.

    وی سطح کشت حبوبات در سال زراعی گذشته را ۷۴۲ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: از این سطح ۶۶۱ هزار تن حبوبات بدست آمد.

    مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی گفت: سرانه مصرف حبوبات در کشور برای هر نفر حدود ۹ کیلوگرم است.

    او درباره بذر مورد نیاز کشاورزان گفت: با توجه به تقاضای بهره‌برداران، حدود ۱۵۰۰ تن بذور در طبقات مختلف بذری برای امسال تدارک دیده شده است.

    عزیزکریمی ادامه داد: سال زراعی گذشته حدود ۱۱۰۰ تن بذر انواع حبوبات در میان کشاورزان توزیع شد که حدود ۴۵۰ تن آن گواهی شده بود. توزیع بذور یارانه‌دار و برگزاری کلاس‌های آموزشی و ترویجی با مسوولان استان‌ و شهرستان‌ها است.

    مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی درباره طرح‌ها و اقدامات مهم برای افزایش عملکرد تولید حبوبات در کشور گفت: مهمترین این طرح‌ها در حوزه حبوبات دیم (نخود و عدس) شامل تغییر الگوی کشت از بهاره به پاییزه و انتظاری، کشت‌های مکانیزه و مستقیم، افزایش درجه مکانیزاسیون و افزایش ضریب نفوذ بذور گواهی شده و تغذیه متعادل و در حبوبات آبی شامل اجرای طرح ارتقای بهره‌وری لوبیا در ۱۰ استان مهم لوبیاخیز کشور و اجرای پروژه‌های کشت دو ردیفه روی پشته، آبیاری تیپ، تغذیه متعادل و افزایش ضریب نفوذ بذور گواهی شده است.

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *