×
×

پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز نیازمند اعتبار ویژه است

  • کد نوشته: 482986
  • ۳ تیر ، ۱۴۰۲
  • ۰
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از ایسنا، ایجاد پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز وابسته به دانشگاه لرستان از جمله مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان بوده که نیازمند تخصیص اعتبار است. در این خصوص محمدرضا راجی، سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز، با بیان اینکه گیاهان رکن اساسی حیات بر روی زمین […]

    پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز نیازمند اعتبار ویژه است
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از ایسنا، ایجاد پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز وابسته به دانشگاه لرستان از جمله مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان بوده که نیازمند تخصیص اعتبار است.

    در این خصوص محمدرضا راجی، سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز، با بیان اینکه گیاهان رکن اساسی حیات بر روی زمین هستند و در تمامی اعصار به عنوان منابع اصلی خوراک و پوشاک مورد استفاده بشر بوده‌اند، افزود: بشر علاوه بر استفاده در تامین خوراک و پوشاک، همواره از مواد دارویی موجود در پیکره گیاهان نیز برای تامین سلامتی و بهبود بیماری‌های خود استفاده کرده و این مسئله اساساً در ردیف اول این مسائل فکری انسان بوده است.

    وی ادامه داد: بشر همواره از گیاهان دارویی و معطر به عنوان یکی از موهبت‌های الهی و منبع سرشار از خواص درمانی کاربردهای غذایی، آرایشی، بهداشتی، رنگی، عطر و طعم استفاده کرده است بطوریکه امروزه بهتر است کلمه گیاهان دارویی به صورت گیاهان صنعتی در اذهان متبادر شوند، زیرا در بسیاری از صنایع مهم و حیاتی هر کشور نقش آفرینی می‌کند.

    لرستان از مهمترین رویشگاه‌های طبیعی گیاهان دارویی کشور

    سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز گفت: لرستان به دلیل داشتن چهار اقلیم متفاوت نیمه خشک، نیمه مرطوب معتدل، نیمه مرطوب سرد و اقلیم ارتفاعات یکی از مهمترین رویشگاه‌های طبیعی گیاهان دارویی کشور محسوب می‌شود که دارای تنوع گونه‌ای بسیار بالایی است و این خود متاثر از تنوع اقلیمی و آب و هوایی در این منطقه از رشته کوه‌های زاگرس است.

    راجی اضافه کرد: از میان ۸۰۰۰ گونه گیاهی ایران بیش از ۱۷۰۰ گونه گیاهی در رویشگاه‌های بومی لرستان گزارش شده که تاکنون ۱۵۱ گونه گیاه دارویی از سطح استان جمع‌آوری و شناسایی شده است.

    وی ادامه داد:  شهرستان الیگودرز با ارتفاع متوسط ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ناحیه‌ای کوهستانی و در شرق لرستان واقع شده و آب و هوای آن بسیار بیشتر سرد و معتدل است و مقدار متوسط نزولات جوی سالانه آن ۶۴۴.۴ میلی متر برآورد شده، این شهرستان با ۴۳۵ هزار هکتار اراضی، بیش از یک پنجم منابع طبیعی لرستان را داراست و با شرایط توپوگرافی خاص خود از بکرترین منابع طبیعی استان برخوردار بوده که رویشگاه گونه‌های با ارزشی همچون موسیر، کرفس کوهی، آنغوزه، باریجه، مرزه، آویشن، گل‌گاوزبان، خاکشیر، شیرین بیان و بومادران به شمار می‌رود.

    تخریب مراتع به علت برداشت غیراصولی و بی‌رویه گیاهان خوراکی و دارویی

    راجی با اشاره به اینکه برداشت غیراصولی و بی‌رویه گیاهان خوراکی و دارویی در مراتع این شهرستان متاسفانه باعث تخریب منابع طبیعی و در خطر انقراض قرار گرفتن این گونه‌ها شده است، بیان کرد: گونه‌های دارویی که در این شهرستان وجود دارد بی‌نظیر هستند و با توجه به فرصت‌هایی که به لحاظ منابع طبیعی در این شهرستان وجود دارد کاشت گیاهان دارویی می‌تواند زمینه بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال باشد.

    وی گفت: براین اساس بومی کردن و کشت گیاهان دارویی در چنین مناطق مستعدی می‌تواند بهترین راهکار جهت کاهش برداشت غیرقانونی و پیشگیری از انقراض نسل این گونه‌های ارزشمند و ایجاد اشتغال در منطقه به شمار رود.

    سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز در خصوص راه‌اندازی این پژوهشکده، اظهار کرد: این موضوع مصوبه سفر هیات دولت به لرستان بوده و در هیات امنای دانشگاه لرستان نیز مصوب و اساسنامه آن تایید شده است.

    راجی گفت: اساسنامه این پژوهشکده برای تائید نهایی به دفتر شورای گسترش وزارت علوم ارسال شده است.

    وی بیان کرد: در این اساسنامه به اهمیت گیاهان دارویی اشاره شده و با توجه به اهمیت این موضوع چهار گروه پژوهشی نظیر تولیدگیاهان دارویی، فرآوری، اقتصاد گیاهان دارویی و بازاریابی  برای آن تعریف شده است.

    سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی الیگودرز بیان کرد: این پژوهشکده وارد کار تولید نمی‌شود بلکه به انجام کارهای پژوهشی می‌پردازد و با توجه به اینکه اکثر داروهای مصرفی کشور شیمیایی است باید به سمت استفاده از داروهای پاک و ارگانیک که از گیاهان دارویی استحصال می‌شود پیش رویم.

    ۵۲ میلیارد تومان برای تجهیز و تعمیر ساختمان پژوهشکده نیاز است

    راجی اضافه کرد: ساختمان این پژوهشکده در شهرستان الیگودرز خریداری شده که برای تعمیر آن به دو میلیارد تومان و برای تجهیز آن به ۵۰ میلیارد تومان نیاز است و انتظار این است که دولت بتواند این اعتبار را به این پژوهشکده اختصاص دهد.

    وی اضافه کرد: الیگودرز به دلیل  دارا بودن هوای سرد و کوهستانی، محل خوبی برای تولید اسانس و ماده موثره در اسانس خواهد بود، همچنین هرچه قدر هوا خنک‌تر باشد گیاه بهتر رشد می‌کند و روستاهای این شهرستان مستعد تولید گیاهان دارویی و گل و گیاه موسیر هستند.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *