×
×

بازگشت ۲۴ میلیون تن پسماند کشاورزی به چرخه خوراک دام

  • کد نوشته: 484338
  • ۲۱ آبان ، ۱۴۰۲
  • ۰
  • به‬ گزارش پایگاه خبر یعلوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز)‬ به‬ نقل‬ از‬ وزارت جهاد کشاورزی‏، سید احمدرضا سید علیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی، ارزش اقتصادی ۲۴ میلیون تن بقایای و پسماندهای کشاورزی را سالانه ۵۳۶ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بر اساس برآوردها، برای تولید […]

    بازگشت ۲۴ میلیون تن پسماند کشاورزی به چرخه خوراک دام
  • به‬ گزارش پایگاه خبر یعلوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز)‬ به‬ نقل‬ از‬ وزارت جهاد کشاورزی‏، سید احمدرضا سید علیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی، ارزش اقتصادی ۲۴ میلیون تن بقایای و پسماندهای کشاورزی را سالانه ۵۳۶ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بر اساس برآوردها، برای تولید این مقدار بقایا و پسماندهای کشاورزی، سالانه حدود ۱۳ هزار میلیارد متر مکعب آب در کشور مصرف می‌شود که با فرآوری و بازگشت آن به جیره خوراک دام و طیور می‌توان از این مواد به نوعی بهره‌گیری کرد و هزینه تولید را تا حدی کاهش داد.

    وی‬ افزود: دستورالعمل فنی و بهداشتی کارخانه‌های تولید مواد اولیه خوراک دام و طیور از محصولات جانبی صنایع غذایی و کشاورزی در قالب ۲۰ صفحه به منظور فرآوری بهداشتی بقایا و پسماندهای کشاورزی و میادین میوه و تره‌بار شهری و روستایی و استفاده آن در جیره خوراک دام و طیور با همکاری این دفتر‏‏، سازمان دامپزشکی کشور‏‏، دفتر فناوری و محیط زیست وزارتخانه و مؤسسه تحقیقات علوم دامی تهیه و از حدود دو هفته پیش به استان‌ها ابلاغ شده است.

    وی با بیان این که برخی از واحدها و کارگاه‌ها‏ در گذشته نیز بقایا و پسماندهای کشاورزی را برای مصرف دام و طیور فرآوری می‌کرده‌اند‏، ادامه‬ داد: با تدوین و ابلاغ این دستورالعمل، فعالیت این واحدها و یا واحدهای تازه‌‬ تأسیس در چارچوب ضوابط بهداشتی و همراه با نظارت صورت می‌گیرد و به نوعی به فعالیت این واحدها‏ هویت‌بخشی می‌شود.

    سید علیان در همین حال از راه‌اندازی کارگروه بهره‌وری خوراک دام و طیور از سوی دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام خبر داد و تصریح کرد: این کارگروه‌های استانی، کار نظارت بر واحدها و کارگاه‌های فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی را انجام و به ما گزارش می‌دهند ضمن آن که ادارات دامپزشکی استان‌ها نیز نظارت بهداشتی را بر این واحدها خواهند داشت.

    وی گفت: ما به دنبال آن بودیم که فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی پرهزینه نباشد و از این رو اصرار داشتیم این مواد در کارگاه‌های درجه ۲ و ۳ واحدهای صنعتی کارخانجات خوراک دام و طیور به خوراک تبدیل شود.

    مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی خاطرنشان کرد: این دفتر از سال ۱۴۰۰ بهره‌وری و بهره‌گیری از بقایا و پسماندهای کشاورزی و بازگشت آن پس از فرآوری بهداشتی به چرخه خوراک دام و طیور را پیگیری کرده است.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *