×
×

لزوم حضور ناظران بهداشتی در خارج از کشور

  • کد نوشته: 483522
  • ۲۲ مرداد ، ۱۴۰۲
  • ۰
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از خبرنگاران جوان، رامین سلامتی رئیس نظام دامپزشکی استان تهران درباره سلامت محموله اخیر گوشت‌های وارداتی  که در صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار گرفت، گفت گمرک شهریار، گمرک بندر امام و فرودگاه امام خمینی فریزرهای مجهز جهت نگهداری گوشت دارند.  او افزود: مسئولان فنی […]

    لزوم حضور ناظران بهداشتی در خارج از کشور
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از خبرنگاران جوان، رامین سلامتی رئیس نظام دامپزشکی استان تهران درباره سلامت محموله اخیر گوشت‌های وارداتی  که در صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار گرفت، گفت گمرک شهریار، گمرک بندر امام و فرودگاه امام خمینی فریزرهای مجهز جهت نگهداری گوشت دارند. 

    او افزود: مسئولان فنی دامپزشکی در کلیه سردخانه‌‌هایی که مواد پروتئینی با منشاء دامی  یا دارو و واکسن نگه می‌دارند، در آنجا حضور دارند و نظارت دائم انجام می‌دهند.

    رئیس سازمان نظام دامپزشکی استان تهران ادامه داد: اگر وجود بیماری‌های مانند سالمونلا در محموله های گوشت وارداتی مثبت شود، حکم آن معلوم است و معدوم می شود.

    سلامتی در ارتباط با حذف کردن حضور ناظران بهداشتی در کشورهای مبدا واردات محصولات پروتئینی گفت: عدم حضور ناظران بهداشتی در کشور مبدا برای واردات گوشت اشتباه بود، زیرا بعد از ذبح دام دیگر از هیچ جای لاشه، نمی‌توان سن آن را محاسبه کرد؛ تنها راه بازرسی از روی لاشه و دندان و از روی جمجمه است و این تاثیر به‌سزایی در قیمت گوشت دارد.

    به گفته او،عدم حضور دامپزشکان در کشور مبدا شاید در بهداشت گوشت های وارداتی تاثیری نداشته باشد اما قیمت تفاوت چشمگیری دارد. یک گوساله نر یک ساله با ماده پیر تا ۲.۵ برابر تفاوت قیمت دارد.

    سلامتی گفت: در انتهای دولت قبل که واردات گوشت بالا رفت برخی وارد کنندگان با دریافت از ارز دولتی جهت واردات به نرخ گوشت گوساله نر یک ساله دریافت کردند. 

    او افزود: وقتی گوساله نر یک ساله می‌خرید یک قیمت دارد وقتی گله می‌خرید یک قیمت دارد. حذف ناظر بهداشتی باعث شد که بر روی این موضوع توجهی صورت نگیرد.

    سلامتی گفت: در آن مقطع حدود ۴ میلیارد دلار ارز یارانه‌ای برای دریافت گوشت گوساله هزینه شد اما به جای گوشت های با کیفیت نر یک ساله، گوشت‌های مادده مسن به کشور وارد شد. اما گاو ماده ۷ تا ۸ ساله که کیفیت کمتری دارند به کشور وارد شد.

    این مقام مسئول گفت: البته برخی بیماری ها را نیز حتما باید در خود دام زنده بررسی کرد و بازرسی قبل از کشتار کرد تا به آن پی برد. از روی خود گوشتی که وارد می‌شود به صورت منجمد نمی‌توان به آن بیماری‌ها رسید.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *