به گزارش پایگاه خبری علوم و صنایع غذایی ایران(ایرانفودنیوز)، به نقل از مهر، ابوالفضل رئوفی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی گفت: دستیابی به خودکفایی نسبی در محصولات کشاورزی توأم با توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست، مستلزم مدیریت پسماندها در این حوزه است و در این رابطه با توجه به سهم بالای بخش انرژی در هزینهها و پتانسیل بالای این مهم در برنامه کاهش انتشار گازهای گلخانهای، استفاده از سوختهای زیستی، تولید بیوگاز و … نیز در سرلوحه برنامههای این دفتر قرار دارد.
وی اظهار کرد: مدیریت پسماندها بر پایه چهار اصل کاهش ضایعات، استفاده دوباره از ضایعات، بازیافت و احیای انرژیهای مصرف شده است و در این زمینه باید در بخش کشاورزی، برنامهریزی و اقدام شود.
وی با اشاره به این که در استان خوزستان ۵ میلیون و ۲۳۶ هزار تن پسماند کشاورزی در سال تولید میشود، تصریح کرد: سرشاخههای نیشکر حدود ۲.۵ میلیون تن از این پسماندها را تشکیل میدهد و میتوان با مدیریت و بهرهگیری از فناوریهای روز، آن را به خوراک دام و کمپوست تبدیل کرد.
رئوفی ادامه داد: با مدیریت و فرآوری این میزان پسماند نیشکر، خوراک ۱۵۰ هزار دام سنگین تأمین و ۱.۵ میلیون لیتر شیر در سال تولید میشود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: علاوه بر این، با مدیریت پسماند و جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاه نیشکر میتوان عوارض زیستمحیطی را کاهش داد.
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی، درباره استفاده از پسماند شکمبه دامهای سنگین اذعان کرد: سالانه نزدیک به ۹۰ هزار تن محتویات شکمبه دامهای سنگین ناشی از ذبح در کشتارگاههای کشور حاصل میشود که حدود ۴۰ درصد آن پس از انجام فرآیندهای لازم قابلیت تبدیل به خوراک دام را دارد.
وی ادامه داد: شکمبه دامهای سنگین پس از انجام فرآیندهای تلفیقی بیوشیمیایی برای کاهش و حذف مخاطرات مربوطه و افزودن مکملها، به محصولی با قابلیت هضم و جذب بالا برای مصارف دامهای دیگر تبدیل میشود.
دیدگاهتان را بنویسید