×
×

تولید واکسن دوگانه علیه دو بیماری خسارت‌زا در “قزل‌آلا” با سویه‌های بومی

  • کد نوشته: 479872
  • ۷ شهریور ، ۱۴۰۱
  • ۰
  • گروهی از محققان با استفاده از سویه‌های بومی واکسن دوگانه‌ای علیه دو بیماری برای پرورش ماهی قزل‌آلا عرضه کردند که به گفته آنها حداقل ۶ ماه در بدن ماهیان ماندگاری دارد. به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از ایسنا، احمد عرفان‌منش مجری طرح، تولید واکسن برای آبزیان را از محصولات […]

    تولید واکسن دوگانه علیه دو بیماری خسارت‌زا در “قزل‌آلا” با سویه‌های بومی
  • گروهی از محققان با استفاده از سویه‌های بومی واکسن دوگانه‌ای علیه دو بیماری برای پرورش ماهی قزل‌آلا عرضه کردند که به گفته آنها حداقل ۶ ماه در بدن ماهیان ماندگاری دارد.

    به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از ایسنا، احمد عرفان‌منش مجری طرح، تولید واکسن برای آبزیان را از محصولات دانش‌محور این شرکت دانست و افزود: تولید این واکسن‌ها وارد فاز مصرف در مزارع پرورش شده و نتایج مطلوبی در پیشگیری از بروز برخی بیماری‌ها در ماهیان هدف به همراه داشته است.

    وی اظهار کرد: با توجه به مشکلات روزافزون مزارع پرورش آبزیان کشور و به دنبال آن خسارات اقتصادی چشمگیر برای مزرعه‌داران، نیاز به ارائه راهکارهای فناورانه است که بتوان بهترین راهکارها را در کمترین زمان ممکن به مزارع ارائه کرد و در این راستا نسبت به توسعه واکسیناسیون در حوزه آبزیان و به روز رسانی اطلاعات بیماری‌ها، تجهیزات و روش‌های پرورش آبزیان در ایران و همچنین پایش بیماری‌های آبزیان اقدام کردیم.

    عرفان منش با بیان اینکه در این تحقیقات به فرمولاسیون چند نوع واکسن دست یافتیم، اظهار کرد: واکسن‌های “دوگانه استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس”، “پرسینیوزیس” و “استرپتوکوکوزیس” از جمله واکسن‌های تولید شده از سویه‌های بومی کشور هستند.

    وی واکسن “استرپتوکوکوزیس/لاکتوکوکوزیس” را یک واکسن غیرفعال دوگانه علیه دو باکتری”استرپتوکوکوس اینیایی” و “لاکتوکوکوس گارویه” به همراه پروتئین‌های خارج سلولی استرپتوکوکوی اینیایی دانست که کارایی لازم علیه هر دو  این بیماری‌ها دارد.

    عرفان‌منش خاطر نشان کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده روی بذرهای (سویه‌های) پشتوانه واکسن، این بذرها به گروه‌های ژنتیکی مختلف تقسیم‌بندی شده و برای افزایش مداوم کارایی واکسن استفاده می‌شوند و واکسن تولید شده برای هر دوی این بیماری (استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس) حداقل ۶ ماه کارایی بالایی دارد.

    این محقق اضافه کرد: بیماری استرپتوکوکوزیس به وسیله باکتری‌های استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه در مزارع پرورش ماهی قزل آلا، خسارات اقتصادی فراوانی را ایجاد می‌کند.

    وی با بیان اینکه گستره این بیماری جهانی است و در ایران نیز در اغلب نقاط کشور گزارش شده است، اظهار کرد: واکسیناسیون به موقع در اوزان مناسب و در آب با کیفیت مطلوب، موجب پیشگیری از این بیماری خواهد شد.

    عرفان‌منش این واکسن را از واکسن‌های اختصاصی برای ماهی‌ قزل‌آلا دانست و خاطر نشان کرد: این واکسن به روش غوطه‌وری برای ماهیان با وزن حداقل ۳ گرم قابل استفاده است و بهترین اثربخشی دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد است.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *