×
×

سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن شکر در داخل تولید می‌شود

  • کد نوشته: 486052
  • ۳۰ دی ، ۱۴۰۲
  • ۰
  • مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد گفت: بنابر آمار سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن شکر از مجموع نیشکر و چغندرقند تولید می‌شود.
    سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن شکر در داخل تولید می‌شود
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پیمان حصادی گفت: دستیابی به خودکفایی در تولید شکر مستلزم کاهش آب مصرفی در مزارع، ارتقای بهره‌وری، افزایش ظرفیت‌های صنعتی به ویژه برای کشت پاییزه چغندرقند و عدم دخالت در قیمت‌گذاری و بازار عرضه و تقاضا است.

    او با بیان اینکه سالانه دو میلیون و ۲۰۰ هزارتن مورد نیاز کشور است،افزود: بنابر آمار سالانه حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن شکر از نیشکر و حدود ۹۰۰هزار تن شکر از چغندر قند تولید می‌کنیم.

    حصادی ادامه داد: شرکت کشت و صنعت کارون برای دو منظوره کردن فعالیت‌های خود، علاوه بر کشت نیشکر در حوزه کشت چغندر قند پاییزه پیشرو شده است و می‌تواند الگویی برای ۹ کارخانه نیشکر دیگر در استان خوزستان باشد.

    او افزود: وزارت جهاد کشاورزی به علت محدودیت آب، برنامه‌ای برای افزایش سطح کشت چغندرقند بهاره ندارد، از این رک سطح زیر کشت چغندر قند بهاره از ۱۰۰ هزار هکتار فراتر نخواهد رفت، اما افزایش عملکرد را در دستور کار خود داریم.

    مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر عملکرد تولید چغندرقند بهاره به ۵۸ تن در هر هکتار رسیده و در چند سال آینده این عدد باید به ۸۰ تن در هکتار افزایش یابد.

    او درباره توسعه روش‌های نوین آبیاری در مزارع چغندر قند  گفت: اکنون ۶۵ درصد مزارع چغندرقند زیر پوشش آبیاری کم‌فشار و پرفشار است و برنامه داریم که در چند سال آینده ۱۰۰ درصد اراضی کشت چغندر به این سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شوند.

    حصادی در مورد کاهش مصرف آب در مزارع نیشکر گفت: مزارع نیشکر با آب مصرفی ۲۵ تا ۳۰ هزار متر مکعب در هر هکتار دیگر جایگاهی برای تولید شکر ندارد و از این رو برای کاهش مصرف آب باید آبیاری زیرسطحی در این اراضی توسعه یابد.

    این مقام مسئول عدم دخالت در بازار شکر را راهکار دیگر پایداری تولید اعلام کرد و‌گفت: قیمت‌گذاری دستوری برای شکر، تولید را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *