×
×

پتانسیل خودکفایی برنج در استان‌های شمالی وجود دارد

  • کد نوشته: 484006
  • ۱۸ مهر ، ۱۴۰۲
  • ۰
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از خبرنگاران، قاسم پیشه ور گفت: علی رغم افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی قیمت کود، ۲ برابر شدن هزینه‌های آب و برق، افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه‌های کارگری و ۵۰ درصدی بانک نشا و همچنین رشد ۳۰ تا  ۴۰ درصدی هزینه‌های برداشت نسبت به مدت […]

    پتانسیل خودکفایی برنج در استان‌های شمالی وجود دارد
  • به گزارش پایگاه خبری علوم وصنایع غذایی ایران (ایرانفودنیوز) به نقل از خبرنگاران، قاسم پیشه ور گفت: علی رغم افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی قیمت کود، ۲ برابر شدن هزینه‌های آب و برق، افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه‌های کارگری و ۵۰ درصدی بانک نشا و همچنین رشد ۳۰ تا  ۴۰ درصدی هزینه‌های برداشت نسبت به مدت مشابه سال قبل، اما قیمت خرید برنج از کشاورزان ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

    او قیمت خرید هرکیلو برنج پرمحصول از کشاورزان را ۳۳ تا ۴۱ هزارتومان و ارقام محلی ۶۵ تا ۷۵ هزارتومان اعلام کرد و افزود: این درحالی است که یک تا ۲ ماه پس از برداشت، برنج با نرخ‌های بالایی در بازار عرضه می‌شود که این موضوع اجحاف در حق تولیدکننده و مصرف کننده است.

    پیشه ور ادامه داد: بنابر آمار گمرک سال گذشته یک میلیون و ۷۹۰ هزارتن برنج وارد شد و امسال به رغم تاکید حاکمیت ۵۰۰ هزارتن وارد شده است که این امر آسیب جدی به بخش تولید می‌زند.

    رئیس اتاق اصناف کشاورزی افزود: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید برنج به ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برسد.

    او گفت: با فراهم شدن زیرساخت‌ها و جلوگیری از واردات به سهولت امکان تامین برنج مورد نیاز و خودکفایی در سه استان شمالی وجود دارد.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *